Wie zijn wij

De drie personen die deze culturele reizen mogelijk maken zijn Adam, Peter en Nell. We zijn bekend met de Afrikaanse cultuur en ervaren met het organiseren en begeleiden van reizen. We werken ieder vanuit een andere interesse en ervaring, maar hebben wel dezelfde filosofie. Die zullen we eerst beschrijven, daarna stellen we ons voor.
Onze filosofie
Grote delen van de wereld worden door de westerse mens gezien als arm. En als het gaat om materiƫle armoede, dan is dat beeld ook juist. Maar we moeten leren kijken met andere ogen, niet vanuit het materialisme dat we hier kennen, maar met een open houding, met respect en met waardering voor de andere waarden die hier gelden. In Afrika geldt: I am because we are. De gemeenschap en gastvrijheid zijn erg belangrijk.
Als je gaat kijken naar deze andere waarden als sociale omgang, respectvolheid,gastvrijheid en zorgzaamheid, dan kunnen we veel leren van deze door ons 'arm' genoemde landen.
Wij willen je graag die andere kant van Kenia laten zien en laten beleven.

De waarden en normen van de locale bevolking zijn het belangrijkste uitgangspunt van onze reisorganisatie. De locale bevolking bepaalt wat belangrijk is.
De uitgangspunten van "Thuis in Kenia" zijn;

* Het in stand houden van de sociale omgeving. Dit houdt in dat er in een groepsreis maximaal 8 personen meegaan. Kleine groepen zijn minder belastend voor cultuur en natuur.

Lees verder over onze filosofie