Over Kenia

‘ Het enige wat ik wilde, was terugkeren naar Afrika. We waren er nog niet eens vertrokken en toch was ik, als ik ’s nachts slapeloos lag te luisteren, al ziek van heimwee.’
( Ernest Hemingway)

Veel mensen ervaren dit heimwee als ze eenmaal kennis hebben gemaakt met Afrika. De ondergaande zon die een speciaal licht werpt over de uitgestrekte savanne, laat een onvergetelijk beeld achter op je netvlies. Maar niet alleen de savanne, ook de kleurrijke markten, de gastvrije bevolking en de vele wilde dieren zijn onvergetelijk. Kenia ligt in Oost Afrika en is een land van contrasten; savannen, woestijnen, bergwouden en gletsjers op de Mount Kenia wisselen elkaar af en daarnaast heeft Kenia ook nog een mooie kuststrook. In dit land vind je bijna alle klimaattypen en vegetaties die in de tropen kunnen voorkomen.

mount_kenya

Het Keniaanse landschap wordt vooral gekenmerkt door savannen: uitgestrekte velden begroeid met gras, kleine struiken en schermacacia’s, doorsneden door rivieren met bossen langs de oevers. In Kenia vind je tevens een unieke dierenwereld waaronder leeuwen, buffels, olifanten, gnoes, zebra’s, luipaarden, neushoorns en nijlpaarden.

Van noord naar zuid wordt Kenia doorsneden door een bijzonder geologisch verschijnsel: de Oost-Afrikaanse Slenk of Rift Valley, die miljoenen jaren geleden is ontstaan langs een breuk in de aardkorst. Op de bodem van de slenk ligt een aantal meren. De meeste van deze meren zijn een vogelparadijs, maar met name het Lake Nakuru is beroemd door de honderdduizenden flamingo’s die er leven.

Lees verder over Kenia